måndag 21 mars 2011

Georgetown ,Bahamas

Nu har vi kommit till camping paradiset Georgetown. Georgetown som fortfarande ligger i Bahamas är en av de ”största” städerna utefter Bahamas kedjan. Hit tar sig många seglare för att spendera hela vintern ( Dec-April) för att sedan ta sig norrut igen. Ca 300 båtar ligger här för tillfället. Det stora slagordet här i Georgetown är “nobody Moves and we are safe”.
När man börjar närma sig Georgetown kan man höra på radion att folk bestämmer träff för volleyboll matcher, bridge, konstlektioner, städning av stränderna etc, så många ” aktiviteter” finns det här.

En vanlig morgon kan se ut så här:
Först lyssnar man på vädret med Chris Parker( en amerikansk meterolog som sitter i sin båt i Florida och rapporterar väder, superbra SSB( USB)4045!!!) kl 6.30, därefter är det ” crusiers net” kl 8.00 där flera av seglarna är ansvariga för väder info, lokal info( ex när propanet levereras, hur och var man ska kasta sina sopor etc) samt boaters exchange. Boaters exchange är något mkt positivt, här säger man vad man behöver eller vill sälja så kan man bli av med saker eller inskaffa sig mer. Vårat ankarlyse gick nyligen sönder så nu har en båt ”Bad Boy” ringt för att informera att det har ett extra ankarlyse, super!!!
Vi har lite svårt att förstå att man kan stanna här så många månader om året. Båtturen med dingyn( lilla båten) är lång och man blir alldeles genomblöt, dock kom Martin på den smarta idén att byta om till badkläder innan man åker över för att sedan byta om när man kommer fram. Vattnet är ej lika klart och det är mkt uppfiskat.

Dock alla dessa ”negativa” saker så är det ju alla man träffar som gör allt. Vi har det väldigt trevligt här med många nya båtvänner som vi lärt känna, Windwalker( australiensisk båt), Saralane( USA), Caramia( USA), Jessie Marie( Canada) samt självklart Unicorn. Och JA, vi har sjungit Cara Cara Mia och gjort dansen, så nu har de en egen låt och dans!!!!;)
Denna helg är det musikfestvial i stan med typisk Bahamian musik. Igår fick vi lite smakprov på detta när det var fullt av skolelever( med söta uniformer) som dansade och musiken dånade över området. Tyvärr kan jag inte lägga upp en film på denna dans( har försökt flera gånger) men jag kan garantera att de var så söta och man( Johanna) ville gärna dansa med i denna härliga rytm.
Idag består dagen av att äta frukost, träna, ta i tur med toaletten som inte fungerar helt optimalt( A mans Work), möjligen pröva vår nya harpun och sedan får man se om det blir en båttur in till festivalen.

Nästa fråga för oss är: Kuba? Dominikanska? eller direkt till Karibien.... den som följer oss få se :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar