fredag 8 april 2011

Dominikanska Republiken

I söndags seglade vi in till Luperón, Dominikanska Republiken.
Under seglingen från Turks & Caicos till Dominikanska Republiken fick Martin se att fiskelinan spände sig( Vi har inget fiskespö utan vi sätter linan på en knap). När han sakta men säkert började dra i linan så ser vi en fisk som hoppar upp ur vattnet, en MAHI MAHI. Fisken anses vara en delikatess och är otroligt vackra med flera olika fäger. Vi hade några dagar tidigare tappat en stor fisk och nu bestämde vi oss för att inte ta någon chans utan planen blev att direkt slänga in den i sittbrunnen och sedan leva med fiskelukten;)
Adrenalinet pumpade och Martin kastade den 99 centimeter stora fisken rakt in i sittbrunnen, dock tog det lite tid för den att dö, så med ett antal slag med en klubba och mkt rom i hjälarna så gav den upp.
ds
När vi började närma oss Dominikanska en dag senare så känner man en tydlig lukt av brandrök, smuts och frodig mark. Känslan var så härlig för vi hungrade efter skog och höga berg. Här fick vi ligga på boj för 2 dollar/dag( 12kr/dag) så vi passade på att slippa dragga ankare som denna viken verkar vara känd för.
Under denna vistelse har vi hyrt bil där vi sett Puerto Plata, Santiago och vattenfall samt besök på cigarr butiker.

3 kommentarer:

  1. Tjenare! Vilken baddare! Hoppas ni har lite styckningekunskaper kvar från Soluddens nät. Slaktmask på. Låter härligt med Dominikanska. Rök en åt mig också :-)
    Här har våren satt igång nu
    Ha det så bra!
    /Fredrik

    SvaraRadera
  2. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MARTIN!!! ÖNSKAR FREDRIK M. FAMILJ

    SvaraRadera
  3. Tack! Slakten gick fint men rengöring av fördäck efteråt tog ett tag! Vi delade fisken med sex andra seglare och sedan hade vi kvar för ytterligare 3-4 luncher. Ha det bra brorsan och hälsa fam.
    /Martin

    SvaraRadera