lördag 4 juni 2011

Första lågtrycken för säsongen!Den första Juni började den så kallade orkan säsongen i Karibien. Vi håller därför extra koll på vädret dessa dagar. Dagen efter vår svenska nationaldag kommer ett lågtryck som mest kommer att beröra de brittiska och amerikanska jungfruöarna. Vi kommer troligen att få känningar i form av regn och åska och har därför bestämt att hoppa över Dominica och bege oss direkt till Martinique.  Detta då det finns många vikar att ta skydd från regn och rusk. Ovan är en bild från en väder site som vi använder för jämnan.


Men nog om detta...sist vi skrev hade vi lite trubbel med vattenpumpen. Kapten Martin även kallad McGyver lyckades få ihop pumpen med lite tändstickor, epoxy och tejp. Inte ens Martin själv trodde att den skulle fungera men när vi slog igång strömmen hoppade till vår förtjusning pumpen igång. Bild bevisen kan ni se nedan! 
Skruvarna som orsakade den fatala pumphistorien.
Porlande vatten, direkt från brunnen.3 kommentarer:

 1. Tjaba,
  Jason här. Undrar bara hur min brorsa Bruce har det ombord hos er? Han har inte mailat hem på länge, men hoppas han revar V- jeansen ifall det börjar storma i veckan.....vet att han älskar sydvindar, franska ostar och rödvin.
  Enjoy the baguette!!

  SvaraRadera
 2. Tja Jason! Kommer nog att hoppa av här. Har hört att kvinnor och rom är billigt här. Hoppas på ett par snabba badbyxor nu till nationaldagen som jag önskat. Börjar ju bli varmare!!! Ha det brorsan och lycka till med ingenjörs verksamheten på ubåten och håll ställningarna på puben i st Marys
  /Bruce

  SvaraRadera
 3. Tjenare Brucan,
  nej jag tror nog du stannar ombord Snowbird till T/T, vore synd att missa det.....
  kan du inte be skepparn ta en bild av dig? Har ju inte sett dig sedan pubnatten i december / Kram Broder Jason

  SvaraRadera