tisdag 21 juni 2011

Träning med Zero To Cruising

Under dagen har vi fått tillfälle att få personlig träning av Rebecca Sweeney på Zero To Cruising. Vi mötte Mike och Rebecca första gången i Turks and Caicos och har sedan dess möts upp på flertalet ställen under färden. Vi hade hört om dem innan vi ens träffades pga många seglare i Gerogetown (Bahamas) hade sett Rebecca göra sin träning på fördeck varje dag. Hon har varit Kanadas bästa MMA fighter så hon vet vad hon håller på med.
Fitness Anywhere: Make your body your machine.De använder ett justerbart band som kallas för TRX . En tamp binds runt masten så den snörs åt vid belasning och sedan klickar man i  TRX. För hemmabruk kommer det med ett specialband som man sätter i dörrkarmen. När man beställer detta redskap får man med instruktioner så man kan träna hur hårt man vill. Vi tyckte att TRX var ett väldigt bra verktyg för träning ombord, där man både över på balansen, styrka och puls. Dock kan vi tycka att man behöver utrymme för att göra dessa övningar vilket gör att en monohull( ej katamaran) blir lite för liten i detta sammanhang. Vi kommer ändå att köpa denna för att använda hemma (om man är för lat att gå till gymet någon dag;)  Om någon skulle vilja beställa en TRX kan detta göras på Zero To Cruisings hemsida!

TRX'en består av justerbara band med handtag.

Sätts fast i masten

För att kunna montera den i dörrkarmen


Svårt med balansen


Övningen inkluderar att man ska jobba med ansiktet


6 kommentarer:

 1. My good, you two looking good!xoxo

  SvaraRadera
 2. ja, det fungerar bra med redigerings programmen, hahaha!!!/ Jojjo

  SvaraRadera
 3. Isac "IZZY" Newton22 juni 2011 13:38

  Skönt! Börjar det dra ihop sig för hemfärd eller ska man bli tvungen att komma och hälsa på?? Har ju bara en kompis och det är ju du Martin, snälla kom hem :) Hoppas ni har det lika bra som det ser ut! Ser fram emot att smaka lite Rom / Isac (familjen hälsar)

  SvaraRadera
 4. Japp Isac! Och vi kommer ju hem snart men tid finnes att hälsa på! Ja här är romen billigare än vattnet så det är sällan men går med raka ben ;) Tar med mig några flaskor och ett par "Torpedos" (Cigarrer). Hoppas ni har det bra där hemma! Hälsa

  SvaraRadera
 5. Shit vad kul! Det där är ngt för mig!!!! Fina bilder som vanligt =) kramen Maria

  SvaraRadera
 6. Jo den funkar bättre än man tror! Tydligen är den framtagen för militärer i USA. Vi har provat med tampar vilket också fungerar! Utifall du har några som ligger och skräpar:) Kram

  SvaraRadera