onsdag 1 december 2010

Beaufort North Carolina till Georgetown South Carolina

I söndags den 28 November tog vi oss mot atlanten. Vi fick bra med vindar i början med mjuka fina vågor som surfade oss ner och upp igen. Men under dagen så avtog dessa. Vi bestämde oss för att ta en kortare tur istället och seglatsen bar mot Masonboro Inlet. Vi fick mer vind i segelen och vi gjorde ca 7 kn på endast storseglet. Vi kom in i Masonboro inlet vid 02.00 och " kastade"( man lägger i ankaret:) och sov till 10.00 och bar sedan iväg till Cape Fear inlet. Strömmarna här är starka så det är viktigt att bestämma sig för när man ska ta sig ut i floden i rätt tid. Vi kunde segla ner till Southport där vi lade till vid " Fishy Fishy" och åt lite fisk på deras restaurang mot gratis hamnplats, great!!!
Inne i Southport finns en julbutik som är öppen året om, så vi införskaffade oss lite juldekorationer ...
Dagen efter började molnen hopa sig och hård kuling och regn kom över oss den natten. Vi satte uppe och vakade över båten och fick även blåsa i nödhornet till en annan båt som draggade in på land( de klarade att få bort båten). Med lite sömn tog vi oss vidare mot Georgetown där vi är idag.
Om några dagar blir det Charlston där vi ska träffa upp några andra seglare för lite adventsmys på söndag...
Hej och hopp
Här är vi nu!!!

http://maps.google.se/maps?hl=sv&rlz=1T4GGIK_enNO267NO268&q=georgetown+SC+map&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Georgetown,+SC,+USA&gl=se&ei=aPD2TNvdE4GB8gbz4dmxBw&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1&ved=0CBcQ8gEwAA

1 kommentar:

  1. Alltid kul att höra ifrån er, blir mer och mer imponerad av det ni gör! Här i vässe har vi tre "S", snö, sol och svinkallt (-17 idag)
    Segla lugnt och ha det så bra! väntar med spänning på nästa rapport!

    //

    Isac m familj.

    SvaraRadera