tisdag 19 april 2011

Mona passage och stora hajar!

Efter att ha seglat längs kusten på Dominikanska kusten bestämde vi oss under morgonen den 11 april att fortsätta vidare och lägga om kursen till Puerto Rico. Våran tidigare plan var att ta oss till Samaná och att därifrån vänta in ett väderfönster för att kunna ta oss över Mona passage. Nu kom detta väderfönster snabbare än vi tänkt oss, så det var bara att fortsätta färden österut. Under passagen fyllde Martin år vilket firades med att kaptenen på grannbåten stämde upp sång (Happy Birtday....). Färden över gick enligt beräknat och vi fick nöjet att prata svenska med Martin nr 2 som var besättningsman på ett av de fartyg som vi passerade under natten.

Efter att ha vilat några dagar i Boqerón har vi nu tagit oss vidare till Salinas. Under seglingen över fick vi en stor dos spänning. Fiskelinan blev under färden plötsligt kraftigt utsträckt och vi förstod att vi hade fått napp "Big time". Adrenalinet pumpade och Martin fick kämpa hårt för att dra in linan. Väl inne fick vi till vår förvåning upp ett huvudet av en stor Greater Amberjack Vi kunde konstatera att fisken varit ca 25-30 kg och att den blivit uppäten i ett bett av en haj. Storleken på hajen överlåter vi till er själva att gissa....

4 kommentarer:

 1. Vad har ni för planer för den annalkande orkansäsongen?

  SvaraRadera
 2. Hej Lars! Jo vi planerar att lägga upp båten i Trinidad men vi undersöker lite olika alternativ!
  Martin och Jojjo

  SvaraRadera
 3. Smart, men till Trinidad är det lååååång väg.
  (ca 700 distansminuter, ni har seglat ca 900 distansminuter sen ni lämnade U.S.A.). Kommer ni fram i tid?

  Lars W

  SvaraRadera
 4. Ni är sååå modiga Martin och Johanna!! Vilka äventyr ni är med om! Verkar som om ni har lång segling kvar som sagt, ni hinner väl hem till bröllopet?! Vore så kul att träffa er. Här hemma har plötsligt vintern tagit greppet igen, från att ha haft 25 grader och solat i bikini i påskhelgen till att få snöfall och 2 grader en vecka senare!
  Jag hoppas att det är varmare i Budapest! Vi åker dit imorgon kväll, Stina Elin och jag.
  Ha det gott!
  Kramar Hanna

  SvaraRadera