Första blicken av Puerto Rico |
Efter vår överfärd från Dominikanska Republiken kom vi äntligen till Puerto Rico. Vi hade tagit oss över Mona Passage som skulle bli en av de jobbigaste passagerna hittills och nu var vi äntligen här.
Puerto Rico är det frodiga landet med kaffeplantage, regnskog och mangoträd i mängder. Mangons tid är inne och alla träd är fulla med mogna mangon. En dag kunde vi köpa 20 stycken för 18 kr, det blev mkt mango den veckan!
Under vår vistelse i Puerto Rico har vi tagit oss från Boqueron, Ponce, Salinas, Palmas del Mer, Viechas, Los pimentos till Culebra.
Martin får upp ännu en Barracuda |
Mango träd |
En stor mango |
En man visar oss hur man äter en Tamarind |
El Yunque
När vi körde till regnskogen El Yunque bestämde vi oss för att ta en heldag och vandra i denna tropiska miljö. Puerto Rico ska få sitt vatten från denna regnskog där det regnar i princip varje dag. Denna dag hade vi tur att detta inte hände. Vi tog på oss vandrarskorna och började ta oss längst upp till toppen för att få den bästa utsikten. Efter ca 2 timmar så var vi uppe och denna storslagna utsikt var värd all möda. Vi kunde se ut över den nord ostliga delen av Puerto Rico samt de två små paradisöarna Vieques och Culebra som vi senare skulle besöka.
According to ancient Indian Legend, the good spirit 'Yuquiyu' ( or 'Yokahu' ) reigned on his mighty mountain-top throne, protecting Puerto Rico and its people.
http://www.elyunque.com/about.html
Utsikttorn |
Dagen efter gav vi oss iväg för att besöka olika kaffeplantage. Vi stannade till vid ett par lokala kaffeplantage i byn Jayuya som ligger centralt i landet och är känt för sina kaffeplantage.Vägarna dit var slingriga och smala och det var med hjärtat i halsgropen som vi försökte hålla undan från den mötande trafiken.
Ett av oss uppskattat kaffeplantage var San Pedros familjära kaffeplantage. Detta mysiga kaffeplantage drivs i tredje generationen av den driftige och ödmjuke familjefadern Pedro. Enligt Pedro har höjden av plantaget har stor betydelse för kaffets arom. San Pedros kännetecknas av att vara komplex och välbalanserat kaffe och medelstark karaktär.
Hacienda San Pedro |
Våran Guide |
Apelsinträd |
Kaffebönan |
Anatomin av en kaffeböna |
Resten av dagen flanerade vi genom kaffeplantagen där de även odlar bananträd, apelsinträd och papayaträd växte mellan kaffebuskarna. Efter upptäcksfärden i kaffebönornas land så fick vi provsmaka kaffet på den stenlagda altanen med utsikt över det vackra bergslanskapet, livet är härligt! Efter många provsmakningar och koffeinet pumpande i våra ådror kände vi oss darriga nog att ta oss tillbaka till båten.
Kaffe på verandan |
Bananträd |
Kaffeplantaget |
Puerto Rico är tupparnas land |
Skip är fotograf för en dag |
Tillbaka på båten får både jag och Martin en klippning av Madeleine på Saralane. Inte en dag för sent!
Madeleine byter yrke från fotograf till frisör |
Under färd mot Vieques måste mat lagas, så dagens lunch blir Carbonara.
Lagar mat under färd |
Termit gångar på palm, en vanlig syn och lukt |
Vieques |
Coooolt! kram Jenny
SvaraRaderaRuskigt fina bilder! Vi har införskaffat en Nespresso, nästan samma sak...
SvaraRaderaHa det så bra! /Fredrik
Jo! Kaffet var ruskigt gott. Men det påverkar nog med känslan av att man får se hela tillverkningen! Lycka till med den nya införskaffningen. Ha det bra och hälsa!
SvaraRadera/El Capitan